Bild
Nästa artikel

T minus 2 dagar

Bara två dagar kvar till start. Tomgången räddad. Men det här med avgasröret i kupén...

Packningslistor mest överallt, jämnt sorterade över notisar, skrynkliga kvitton och i viss mån huvudet. Så ser det ut nu. Men får jag bara med stekpanna, modem och kamera ordnar sig nog resten. Och badbrallorna.

Gårdagskvällen tillät inga polishförsök. Det blev bjudmiddag och som alltid varje onsdag  Flight of the conchords. Det får bli i kväll.

Morgonens stora glädjeämne är annars att Rolf Lundblad bekräftade mina misstankar om en trasig avgaspackning och det inte bara lät illa. Det tog Rolf bara sekunder att också notera att det luktade avgaser i vagnkorgen.

Kan vara skönt att slippa under drygt 140 mil.

När jag hämtade bilen tidigt i morse på Lundblads Motor märktes också en klart förbättrad tomgång. Rolf hade justerat förgasaren med den äran. Nu går den som en Saab ska. Men fasen, ventilerna! Går de inte lite hårt? Eller är jag bara nojig? Det räcker med att man inte kört husbilen på någon vecka eller så och man har glömt vilken ljudupplevelse det är. På vägen in till jobbet hängde en envis darrning i vänster öra. Tankarna skenade iväg åt alla håll, en sliten synkring? Hjullager i slutstadiet? Det visade sig vara en burk köttsoppa i skafferiet som stod och skavde mot müsliburken.

Hålet i golvet måste jag fixa under dagen. När motorn byttes på 1970-talet, från trecylindrig tvåtakt till V4, gjorde verkstan göra ett litet urtag för avgasröret i golvet/motorrumsväggen. Avgaskröken sitter bara några centimeter från handbromsen och fotknölen, fullt synlig. Tidigare har där suttit ett väldigt hemsnickrat "lock", men det har försvunnit under Anders Johannessons session i vintras.


Det trånga läget gör operationen svår. Men jag har räknat ut att om jag:

a) lindar kröken med sådan där tuff värmeavledande binda

b) böjer till en plåt

c) moffar in lite ljuddämpande material

d) så bör det hela bli tätt och bra under veckan.

Inge deluxelösning kanske, men bara det håller tätt under resan.

Här intill kan du se vad jag har gjort senaste dagarna. Bilderna var på vift mellan mobilkameror, laptops och minneskort. Souvenirerna gavs högsta prioritet, minnessakerna från de platser vi ännu inte besökt.

Återkommer.

 

Taggar: , Hem, default_top

Kommentarer

#1
Vargen
2010-07-08 13:01

Tankad packad å klar

#2
Morgan Eklöf
2010-07-08 15:36

Det här är riktigt kul att läsa, och jag hoppas kunna hälsa på er under resans gång!

Däremot fungerar RSS-flödet inget vidare. Jag klickade på det, och fick hem ett flöde som innehöll ungefär allting på sajten utom just den här bloggen. Det vore synd att missa karavanen på grund av något så fånigt som digital teknik.

#3
dennis
2010-07-08 16:02

ser mycket intressant ut, hur har ni tänkt att köra den första biten i skåne? kommer ni förbi örkelljunga?? vägarna korsar ju lite här?

#4
Vargen
2010-07-08 22:09

2 Stycken Jämtar omhändertagna och nedbäddade i Karlskoga.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.