Bild
Nästa artikel

Klassiker på Skokloster 22 september – med KlassikerMarknaden!

fullträff för hela familjen

Första året på Skokloster blev en braksuccé! Nu laddar vi för en ännu bättre träff! KlassikerMarknaden veteran & vintage, Concours de Charme, 80-talstema, publikframträdanden och så alla fantastiska fordon förstås!

20190406114540.jpg?itok=rVaW6epQ

Skokloster har redan en lång historia som mötesplats för motorintresserade och för många entusiaster är Skokloster synonymt inte med det fantastiska slottet byggt under svensk högbarock – utan med motorer. Här fanns till exempel fram till 2007 Rutger von Essens motorsamling. Grundad 1963 var detta ett av Sveriges absolut första motormuseer.

Förra året kom över 1 600 klassiska bilar till Klassiker på Skokloster! Det blev besöksrekord med runt 9 000 personer! I år rustar vi för att kunna ta emot minst lika många – och ytterligare odla den glada stämning och fantastiska bredd som präglar träffen. Vi har förstärkt med mer personal, fler matmöjligheter och fler toaletter. Vi kommer att arbeta aktivt med att förbättra kösituationen för besökare.

Som traditionen bjuder är det tredje söndagen i september som gäller – i år alltså den 22 september!

Vad? Superträff med veteran- och vintagemarknad – KlassikerMarknaden.

För vilka fordon? Alla 1900-talets klassiker får ställa ut – bilar, mc och moppar.

Inträdespriser
På plats:
200 kronor per fordon inkl alla passagerare. Gäller både utställare och besökare och ger tillträde till hela träffen och marknaden. Endast kontant eller Swish, tack!
Förköp: Endast 120 kronor per fordon. Här förköper du! Förköp rekommenderas för smidigare insläpp och mindre köer, dessutom är det ju betydligt billigare! Ha din biljett redo vid ankomst.
Antalet förköpsbiljetter är begränsat – priset gäller så länge lagret räcker ända fram till och med den 22 september.


Insläpp utställningsfordon från kl 08.00
Träffen öppnar officiellt kl 10.00
Praktisk info om träffen: www.klassiker.nu/skoklosterinfo


Något tema? Jajamensan – i år är det 1980-talet som gäller. En stor yta närmast scenen är reserverad för 1980-talets fordon.

Stor veteran- och vintagemarknad med platser både inomhus och utomhus arrangeras av Mats Älfvåg Automobilia AB i samarbete med Good Old Vintage. Mer info för säljare hittar du i faktarutan nedan!

Träffpunkt Moped – med rally!
Tidningen Moped bjuder in till träff i träffen med moppeshow och inte mindre än två rallyn. Det första startar i Bålsta och går i mål på Skokloster där frukost väntar. Senare på dagen startar Gunillarallyt – enbart för damer. Alla detaljer finns på www.mopedgaraget.se

Fiesta-auktion!
Har du ingen entusiastbil? Passa på att köpa en riktig tidskapsel! Verktygsboden kommer under dagen att återställa en ladufyndad Ford Fiesta till snyggskick och på eftermiddagen auktionerar vi ut den – utan reservationspris! Samtidigt som du har chansen att säkra en av världens mest omtyckta småbilar stödjer du en god sak – hela intäkten går till Världens Barn!

Concours de Charme. Klä dig i stil med din bil (eller moped/motorcykel) och ställ upp i vår roliga stiltävling! Det spelar ingen roll vilken årgång det är på bilen, alla decennier tävlar mot alla! Föranmäl ditt ekipage här: red@klassiker.nu

Provkör en klassiker! Motorhistoriska Riksförbundet fyller 50 år och firar genom att bjuda på åkturer och provkörningar i en rad olika klassiska bilar.

Vinn på Skokloster!
Fyll i vår enkla enkät om träffen och var med och tävla om vårt dignande prisbord med verktyg, bilvårdsartiklar, prenumerationer och en massa annat skoj för tiotusentals kronor! Enkäten finns att hämta i Klassikers tält!

Kolla in Klassikers projektbilar
Hur går det egentligen med Range Rovern Lord GNU, hur ser Hjubens hjulvinklar ut på riktigt och hur sportigt är Claes Johansson senaste inköp? Kolla in Klassikers projektbilar vid vårt tält och komplettera samlingen av tidningar och annat som du saknar!

Goodiebag till de tusen första!
Alla utställare av 1900-talsklassiker har chans att få vår välfyllda goodiebag med bland annat en emaljmugg från Pratts och en gratis Klassiker. Vi börjar dela ut dem klockan 08.00 när insläppet för utställare öppnar – så länge lagret på 1 000 påsar räcker!

Sälj din klassiker! Ska du sälja bilen? Ställ ut den på vårt salutorg! Ingen föranmälan eller extra kostnad utöver inträde. Säg bara till när du kommer – gäller tills platserna tar slut.

Klubbanmälan
Vi kan av logistiska skäl tyvärr inte avgränsa ytor på utställarområdet för klubbar som vill parkera tillsammans. Som klubb kan ni reservera en plats för ett 3x3-meterstält och upp till tre bilar på vårt centralt placerade eventområde. Kostnaden är 1 000 kronor per klubb och platsen måste förbokas genom förköp. Det gör du här!

Kommersiella utställare
Har du ett företag med anknytning till vår hobby? Då erbjuder vi plats på vårt eventområde! Plats för ett 3x3-meterstält kostar 2 500 kronor, platsen måste förbokas. Detta görs genom förköp av plats här

Boende & middagspaket. Skokloster Hotell & Resataurang ordnar erbjuder ett förmånligt paket med boende i dubbelrum, tvårättersmiddag inkl dryck och frukost för 1 295 kr/person. Begränsat antal. Boka på bokning@skokloster.se

Mat och kaffe – det finns många möjligheter att fylla på energi på området!
Skokloster Hotell & Restaurang lovar flera olika möjligheter både inomhus och utomhus. Kaffe, mat och dryck!
Skoklostermacken: Godis, dricka och vällagad snabbmat i cool miljö. www.skoklostermacken.se
Slottscaféet på Skoklosters Slott: Finfika och kultur. www.skokloster.se

Camping
Skoklosters camping ligger bara några kilometer bort.
www.skocamp.se

Var är det? Skoklosters Slott ligger ca sex mil från Stockholm, fem mil från Uppsala, fyra mil från Enköping och knappt tre mil från Sigtuna. Hitta hit!

Missa inte heller
– Se ett av Europas främsta barockslott från insidan – Skoklosters slott har öppet kl 11-16 med fri entré.
Barnaktiviteter med Tina – färglägg i fina målarböcker och spela bilbingo!
Fordonspresentationer på rull
Se Verktygsbodens roadshow!

Program för den 22 september
06.00  Insläpp för säljare på marknaden
08.00  Insläpp för utställare av fordon öppnar. Goodiebag till de 1 000 första!
09.00  Mopedrallyt startar från Bålsta
09.50  Målgång Mopedrallyt på Skokloster
10.00  Träffen startar officiellt för besökare
10.30  Vid scenen: Tema 1980-tal!
11.00  Concours de Charme-ekipagen på scen
11.30  Scenen: Klassikers projektbilar
12.00  Polismuseets bilar vid scenen.
12.15  Start Gunillarallyt – mopedrally för damer
12.30  Fordonspresentationer på rull
13.00  Klassikerquizzet – vinn fina priser!
13.15  Fordonspresentationer på rull
13.45  En pratstund med MHRF
14.00  Klubbarna på scen
14.30  Prisutdelning Concours de Charme
14.45  Dragning av vinnare i enkättävlingen med utlottning av fantastiska priser
15.00  Auktion Ford Fiesta – alla pengar till Världens barn!
15.15  Fordonspresentationer på rull
15.30  Rea i Klassikertältet – fynda på allt som finns kvar!
16.00  Klassikerquizzet – vinn fina priser!


 
Vintagekläder...
...och reservdelar, tillbehör och andra motorgrejer.
MHRF ordnar provkörning och medåkning i klassiska bilar!
Sälj din bil på vårt biltorg! Eller köp en ny!
Det händer hela tiden något kul på Klassikerscenen.
Välkommen!
Information för säljare på veteran- och vintagemarknaden

Vi välkomnar säljare av veteranprylar och vintagekläder, samlarsaker, automobilia, kuriosa och annat relaterat till hobbyn.

Inflyttning för säljare från lördagen den 21 september mellan kl 18.00 och 21.00 samt söndag morgon kl 06.00-08.00. Träffen öppnar officiellt kl 10.00. Ingen säljare får lämna före 15.00.

Priser
Säljplats inomhus i Museihallen 6 x 2 meter
(måste förbokas) 600 kr.
Säljplats utomhus 8 x 3 meter 400 kr
(även drop-in i mån av plats).

Marknaden arrangeras av Mats Älfvåg Automobilia i samarbete med Good Old Vintage och Klassiker. Säljplats på marknaden bokas genom Mats Älfvåg mats@alfvag.com
Tel 073-704 47 99. BG 5502-2255

Kommentarer

#1
Janne
2019-09-10 19:14

Hej
Har ni gjort något för att förbättra utkörningen från eventet? Förra året var det inte bra med en låååång kö över ett guppigt och dammigt fält - trist - och så lång kö för att komma ut på vägen. Hade någon kunnat reglera utkörningen så hade det funkat mycket bättre. Och varför utsläpp över en åker medans vägen in till Skokloster var helt tom på utgående trafik?

#2
Klas-G
2019-09-14 11:49

Den fantastiskt fina VW 1200 som bjudes ut, tror har ett litet faktafel. Som jag minns hade årsmodell 1961 inte bakljus av sk "två-kammartyp", det bekräftas även via Wikipedia. Bilen är registrerad i september 1961, och gissar att den såldes ny som årsmodell 1962, som det brukade vara på den tiden.
Men i mina ögon är denna bil mer värd då det är första modellen med dessa bakljus.

#3
Patrik Wihlborg
2019-09-17 10:10

Var kan man stå med husbil?

#4
Kenth Öjdahl
2019-09-19 21:30

Hej.
Betr. inträdespriser ser jag inget lägre pris för MC vilket vore rimligt. Är det så att en MC med en person betalar lika mycket som en bil med fem personer? Tidigare kunde man också betala (delbetala) med senaste numret av tidningen Klassiker vilket verkar vara borta. Rimligt vore också att veteranfordon som ställs på utställningsytorna kunde få rabatt eftersom de är en stor del av träffens dragplåster.

#5
Carl Legelius
2019-09-20 14:07

Hej Kenth! Vi är på grund av rejält ökade kostnader tyvärr tvungna att ta ut en avgift av alla besökare. Vi har valt att ta ut samma pris av alla för enkelhetens skull. Men vi erbjuder en rejäl rabatt om man förköper (120 kr mot 200 kr).

#6
Andreas Hansson
2019-09-20 14:42

Jag tycker att 120 kr per fordon är klart rimligt med tanke på hur stor träffen är. Det finns andra som tar 200 kronor PER PERSON! Visst kan man tycka att en ensam MC-förare tar mindre plats än fem i en bil – men hur många bilar är det fem personer i? De allra flesta sitter ju själva i bilen.

#7
Brage Fjordsjö
2019-09-24 04:38

Hej! Jag blev anvisad parkering för besökare "långt" bort från utställningen, men jag är handikappad med dito kort så jag fick åka ända ner med min husbil, tack för det! Jag frågade innan hur jag skulle betala, "det gör du i klassikertältet" jag gick dit med min krycka och med jämna kontanter då hade personalen ingen kassa.... Men sa att jag skulle passa ngn. som cyklade runt med klassiker text på ryggen. Nä jag klarade inte det, så jag får väl kontakta Er så här tänkte jag och tog del av den intressanta utställningen! Bankgiro nr.?

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.